HotelsLine Blog
Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...

Μια βόλτα σε έναν τόσο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο επιβάλλεται. Φυλλομετρώντας τις θύμησες της ιστορίας, ανακαλύπτουμε πως η Νικόπολις (η πόλη της νίκης) χτίστηκε από τον Οκταβιανό Αύγουστο μετά τη νίκη του εναντίον των ενωμένων στόλων του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στην ιστορική μάχη του Ακτίου το 31 π.Χ.
Η στρατηγική θέση της την ανέδειξε σε εμπορικό και επικοινωνιακό κέντρο και στην περίοδο της...

Πρέβεζα: κρυφή γοητεία...

Πρέβεζα: κρυφή γοητεία...

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Ηπείρου ξεδιπλώνει την ιδιαίτερη γοητεία της η Πρέβεζα, ένας τόπος με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αιώνων, μα και ομορφιά απλόχερη, που μας προ(σ)καλεί να την ανακαλύψουμε και να τη βιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις.
Η φύση πριμοδότησε το νομό Πρέβεζας με απέραντες ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά που χαρακτηρίζουν το Ιόνιο...

Στις γειτονιές της Πάργας... - Εξορμήσεις στα πέριξ...

Στις γειτονιές της Πάργας... - Εξορμήσεις στα πέριξ...

Αναμφίβολα, θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Πάργας, που είναι γεμάτα με μαγαζιά με τουριστικά, αλλά και ταβερνάκια και καφέ. Ανηφορίζοντας στις γειτονιές της, θα φθάσουμε ως το περήφανο Κάστρο της που μας μεταφέρει σε άλλες εποχές...
Από εδώ ψηλά θα απολαύσουμε υπέροχη θέα προς τον οικισμό, το λιμάνι με το καταπράσινο νησάκι με το εκκλησάκι της Παναγίας...

PARGA: Traditional and Beautiful!

PARGA: Traditional and Beautiful!

Gifted with exceptional natural beauty, Parga is moving between green and blue and stealing our heart. Her traditional settlement invites us for a walk to her narrow streets, in the meantime the view from the castle towards the town, the harbor and the ocean blows our mind away !
Small, traditional and totally green, Parga stands out for her natural beauties...

Δράσεις στις πηγές του Αχέροντα - Βαρκάδα στον Αχέροντα

Δράσεις στις πηγές του Αχέροντα - Βαρκάδα στον Αχέροντα

Στο κατάφυτο Φαράγγι των Πηγών του Αχέροντα, στην περιοχή της Γλυκής, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές περπατώντας στο κατάφυτο μονοπάτι που οδηγεί στις πηγές του μυθικού ποταμού που συνδέθηκε με την είσοδο των ψυχών στον Αδη.
Από εδώ οι λάτρεις της πεζοπορίας και της περιπέτειας μπορούν να φτάσουν, μέσα από το ποτάμι, μέχρι τις πηγές του Αχέροντα...

Οι καταρράκτες της Εδεσσας

Οι καταρράκτες της Εδεσσας

Κορυφαίο αξιοθέατο και σύμβολο της Εδεσσας, οι Καταρράκτες της, γνωστοί στο Πανελλήνιο αλλά και το εξωτερικό για το μοναδικό θέαμα που προσφέρουν και το δέος που προκαλούν.
Συνολικά υπάρχουν επτά καταρράκτες, από τους οποίους σήμερα είναι ορατοί μόνο οι τέσσερις.
Ο μεγάλος καταρράκτης ονομάστηκε Κάρανος προς τιμήν του γενάρχη της βασιλικής οικογένειας των Τημενιδών που πρώτοι εποίκησαν τις Αιγές...

Έδεσσα: η αγαπημένη των νερών...

Έδεσσα: η αγαπημένη των νερών...

Ατέλειωτες βόλτες στο κατάλευκο Πάρκο των Καταρρακτών και στη συνοικία Βαρόσι, βαρκάδα στις Λίμνες Aγρα και Βεγορίτιδα, ράφτινγκ στο Μογλένιτσα, σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα (Καϊμακτσαλάν) ή Spa σε φυσικές ιαματικές πηγές; Όπως κι αν προτιμάτε να τη γνωρίσετε, ένα είναι σίγουρο: Η Έδεσσα θα σας μαγέψει!
Τη γνώρισα καταπράσινη, πλημμυρισμένη με λουλούδια και γεμάτη νερά να τρέχουν σε κάθε γωνιά της...

Πεζοπορία στο κατάφυτο Φαράγγι Ράμνο Μπορ...

Πεζοπορία στο κατάφυτο Φαράγγι Ράμνο Μπορ...

Από τα Λουτρά Πόζαρ ξεκινήσαμε για μια μαγευτική πεζοπορία, παίρνοντας το πέτρινο μονοπάτι πίσω από τη μεγάλη πισίνα και μπαίνοντας στην καρδιά του φαραγγιού.
Η πορεία μας πήγαινε παράλληλα με την κοίτη όπου κυλάει τα άλλοτε ήρεμα κι άλλοτε ανήσυχα κρυστάλλινα νερά του ένα όμορφο ποτάμι μέσα στο Ρέμα Νικολάου.
Στο τέλος της συναρπαστικής αυτής διαδρομής βρίσκεται ένας μαγευτικός καταρράκτης ύψους 22...

Nauplio: an erotic city

Nauplio: an erotic city

Past and present walk hand to hand in the traditional streets of Nauplio and gives to this city a special magic, that brings you close again and again... Undoubtedly, in the erotic Old Town of Nauplio, love comes alive. Nauplio mirrors at the blue waters of Argoliko gulf and welcomes us. Built on the base of a castle of Palamidi and traditional Bourgi flourish the entrance of the port in a unique way.

3 days in Athens: Discover her unique charmness!

3 days in Athens: Discover her unique charmness!

Sunny and vivid, Athens, the beautiful capital of Greece gifted with a heritage full of civilization for centuries, charms visitors from every part of the earth with her unique beauty.
Parthenon stands over Acropolis and looks like chating with the blue sky, Athens knows how to steal our hearts....

next page


© Hotelsline.com 2013. All right reserved.