Λεπτοκαρυά Πιερίας, παραλία Λεπτοκαρυάς

Ξενοδοχεία και δωμάτια στην Πιερία

Προσφορές για οικονομικές διακοπές στην Πιερία

Related articles:
Πως θα πάτε
Διαδρομή: Αθήνα - ΛεπτοκαρυάΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στη Λεπτοκαρυά. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Διαδρομή: Θεσσαλονίκη - ΛεπτοκαρυάΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Θεσσαλονίκη στη Λεπτοκαρυά. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
(Περισσότερες Routes)

Η Λεπτοκαρυά είναι μια παραλιακή κωμόπολη στο νομό Πιερίας και απέχει 26 χλμ από την Κατερίνη.
Η ονομασία της προήλθε από τις φουντουκιές που υπήρχαν στην περιοχή και την απόδοση στα ελληνικά της τουρκικής λέξης φιντίκιοϊ (φουντουκοχώρι).

Η Λεπτοκαρυά διαθέτει φυσικές ομορφιές, μεγάλη ακτή, πεντακάθαρα νερά και ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, στα αρχαία Λείβηθρα. Η αρχαία αυτή πόλη συνδέεται με τη διονυσιακή λατρεία, καθώς απετέλεσε την περιοχή όπου οι πρώτες Διονυσιακές Εορτές είχαν τελεστή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μνημεία της Λεπτοκαρυάς μεταξύ των οποίων είναι οι βυζαντινοί ναοί, το μοναστήρι της Παναγίας Καναλιώτισσας, τη σπηλιά (άντρο) που κατά την παράδοση γεννήθηκε ο Ορφέας, την πόλη των Μουσών κ.α

Πληθώρα από ξενοδοχειακές μονάδες (οι μεγαλύτερες στην Πιερία), εκατοντάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια, εμπορικά καταστήματα, χώροι αναψυχής και διασκέδασης, ταβέρνες και καφετέριες από τη μία, η Ακτή, ο Όλυμπος, τα αρχαία ευρήματα, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ από την άλλη, συνδυάζουν στις διακοπές τη διασκέδαση με τη ψυχαγωγία, την άνετη παραμονή με τις απαραίτητες ανέσεις, στη γη του Μύστη Ορφέα και την Πιερία του 21ου αιώνα.

Η περιοχή φημίζεται για την έντονη πολιτιστική της δραστηριότητα.
Από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις και έθιμα στην κωμόπολη είναι η Γιορτή των Κέδρων στην οποία αναβιώνεται ο διαμελισμός του Ορφέα από τις Μαινάδες, την Κυριακή της Αποκριά.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων προσφέρεται κρασί και νηστίσιμο φαγητό (σαρδέλα), ενώ αυτά συνοδεύονται από χορούς και τραγούδια γύρω από φωτιά. Εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό είναι το καρναβάλι της Λεπτοκαρυάς, με την παρέλαση των αρμάτων την Καθαρά Δευτέρα.

Γραφική είναι η παλιά Λεπτοκαρυά, στην οποία την Παρασκευή μετά το Πάσχα γίνεται παραδοσιακό πανηγύρι. Στην Παλαιά Λεπτοκαρυά βρίσκεται ο ναός της Αγίας Τριάδας και στα κοιμητήρια η Αγία Φωτεινή.


Παραλία Λεπτοκαρυάς
Η μεγάλη αμμώδης παραλία στους πρόποδες του Ολύμπου βρίσκεται μπροστά από τον οικισμό της Λεπτοκαρυάς. Τα κρυστάλλινα νερά, η πολύ καλή οργάνωση και γενικότερα η ικανοποιητική τουριστική υποδομή καθιστούν την παραλία της Λεπτοκαρυάς ιδανική για οικογενειακές διακοπές αλλά και για κάθε επισκέπτη.
Στα κοντινά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα γευθείτε ποικιλία γεύσεων και θα διασκεδάσετε ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα.

Accommodation suggestions
Unable to query local database
select summary1 from bnhotels where id = and lang_id=2