Πλαταμώνας Πιερίας, παραλία Πλαταμώνα

Ξενοδοχεία και δωμάτια στην Πιερία

Προσφορές για οικονομικές διακοπές στην Πιερία

Related articles:
Πως θα πάτε
Διαδρομή: Αθήνα - ΠλαταμώναςΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στον Πλαταμώνα. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Διαδρομή: Θεσσαλονίκη - ΠλαταμώναςΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Θεσσαλονίκη στον Πλαταμώνα. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
(Περισσότερες Routes)

Ο Πλαταμώνας βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Ολύμπου στο νομό Πιερίας, ανάμεσα από τις πόλεις Κατερίνη και Λάρισα. Το χωριό έχει περίπου 2000 μόνιμους κατοίκους, διαθέτει εκπληκτική παραλία και αποτελεί έναν από τους κυριώτερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής.

Η τουριστική υποδομή είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο με πολυάριθμα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια διαφόρων κατηγοριών και τύπων, εμπορικά καταστήματα και πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης.

Η παραλία του με θέα τον Ολυμπο και το ονομαστό Κάστρο του Πλαταμώνα, συνδυάζει βότσαλο και άμμο ενώ διαθέτει κρυστάλλινα νερά. Για πολλά χρόνια βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα των υπηρεσιών που θα συναντήσει ο επισκέπτης.
Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και αναψυκτήρια, ενώ σε ελάχιστη απόσταση θα βρείτε πολλά καταστήματα εστίασης, διασκέδασης καθώς και αρκετά εμπορικά καταστήματα για τις αγορές σας.

Η παραλία του Πλαταμώνα είναι ιδανική για τους επισκέπτες που προτιμούν τις οικογενειακές διακοπές αλλά προσφέρεται και για τους παραθεριστές και εκδρομείς που αναζητούν την έντονη διασκέδαση.
Στο λιμανάκι της μπορείτε να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας (δέχεται μικρά σκάφη), ενώ τα πολυάριθμα καφέ-μπαρ, αναψυκτήρια, κλαμπ, ντίσκο θα δικαιώσουν τις όποιες επιλογές σας για την ψυχαγωγία και τη νυχτερινή σας διασκέδαση.
Στις ψαροταβέρνες και εστιατόρια της περιοχής οι επιλογές σας είναι πολλές όπου θα γευθείτε υπέροχες γεύσεις τοπικών εδεσμάτων αλλά και κάθε άλλης προτίμησής σας.

Με έδρα τον Πλαταμώνα μπορείτε να επισκεφθείτε σημαντικά αξιοθέατα, όμορφες τοποθεσίες και ιστορικά μνημεία με το Κάστρο του Πλαταμώνα να ξεχωρίζει.

Η πρόσβαση στον Πλαταμώνα είναι εύκολη και άνετη μέσω του οδικού δικτύου, αφού βρίσκεται "πάνω" στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει την βόρεια με την κεντρική και νότια Ελλάδα, αλλά και με το τρένο.

Accommodation suggestions
Unable to query local database
select summary1 from bnhotels where id = and lang_id=2