image

Διαδρομή: Σαμονίβα - Τσαγγαριώτικο ρέμα - Γλυκή

Διαδρομή: Από το χωριό Σαμονίβα στους μύλους του Τσαγγαριώτικου ρέματος, διάσχιση του ρέματος και επιστροφή στο χωριό Γλυκή.
Μια διαδρομή που αποτελεί συνδυασμό πεζοπορίας και διάσχισης ποταμού. Η διαδρομή σας ξεκινά από τη Σαμονίβα και αφού τυλίξει το ύψωμα Κούγκι καταλήγει στο Τσαγγαριώτικο ρέμα, όπου υπήρχαν οι Σουλιώτικοι μύλοι. Σήμερα σώζεται μόνο ένας...

Εμφανίσεις του άρθρου Read more
image

Διαδρομή: Σούλι - Αγιος Δονάτος - Κούγκι

Διαδρομή: Χωριό Σούλι - Εκκλησάκι Αγιος Δονάτος - Εκκλησία Κούγκι - Χωριό Σούλι
Η κυκλική αυτή διαδρομή ξεκινά από τα Σουλιωτοχώρια και κάνει ένα μικρό γύρο στην εκκλησία του Αγίου Δονάτου και στο θρυλικό Κούγκι.
Για να φθάσετε στην αρχή της διαδρομής σας με ιδιωτικό αυτοκίνητο θα ακολουθήσετε την άσφαλτο που ανηφορίζει έξω από το χωριό της Γλυκής...

Εμφανίσεις του άρθρου Read more
image

Διαδρομή: Σαμονίβα - Φρούριο Κιάφας - Γέφυρα Ντάλα - Γλυκή

Διαδρομή: Χωριό Σαμονίβα - Φρούριο Κιάφας - Γέφυρα Ντάλα - Χωριό Γλυκή
Η διαδρομή αυτή είναι συνέχεια της διαδρομής 2. Αντί να επιστρέψετε στο Σούλι συνεχίζετε για το χωριό Σαμονίβα και από εκεί, αφού επισκεφθείτε το φρούριο της Κιάφας, θα επιστρέψετε μέσω της γέφυρας του Ντάλα στη Γλυκή. Μια διαδρομή για όσους είναι εξοικειωμένοι με την πεζοπορία.
Η διαδρομή αυτή είναι απολαυστική, καθώς περνά μέσα από τ' απόκρημνα μονοπάτια που επικοινωνούσαν...

Εμφανίσεις του άρθρου Read more
image

Route: Gliki - Sykia (Sergiana)

Route: From Gliki to Sykia (Serziana) to the straits of Acherontas.
This route connects Glikis village with the flatland of Sergiana. The route depicts the beautiful environment, above the west side of Acherontas.

Εμφανίσεις του άρθρου293 Read more
image

Sarakiniko beach in Parga

Sarakiniko is one of the most beautiful beaches in Parga, approximately is 19 kilometers far away from center, with sand and small rocks and a great olive orchard reaching the sandy beach completing the extraordinary scenery .
Ideal for quiet and peaceful holidays suitable for families but also couples, located in a close gulf with blue clean water. It's organized and provides many activities...

Εμφανίσεις του άρθρου243 Read more
image

Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης

Τη Νικόπολη ίδρυσε το 31 π.Χ. ο Οκταβιανός Αύγουστος, για να θυμίζει με το όνομά της την περίφημη νίκη του στη ναυμαχία του Ακτίου ενάντια στον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα.
Οι πολίτες της ήταν Ρωμαίοι στρατιωτικοί αλλά και κάτοικοι των γύρω ηπειρωτικών οικισμών που είχαν παρακμάσει. Ο Οκταβιανός, για να λαμπρύνει την πόλη, μετέφερε εκεί τα Ακτια, γιορτές προς τιμήν του Απόλλωνα, από το γειτονικό Ακτιο και καθιέρωσε μουσικούς και γυμνικούς αγώνες...

Εμφανίσεις του άρθρου Read more
image

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...

Μια βόλτα σε έναν τόσο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο επιβάλλεται. Φυλλομετρώντας τις θύμησες της ιστορίας, ανακαλύπτουμε πως η Νικόπολις (η πόλη της νίκης) χτίστηκε από τον Οκταβιανό Αύγουστο μετά τη νίκη του εναντίον των ενωμένων στόλων του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στην ιστορική μάχη του Ακτίου το 31 π.Χ.
Η στρατηγική θέση της την ανέδειξε σε εμπορικό και επικοινωνιακό κέντρο και στην περίοδο της...

Εμφανίσεις του άρθρου Read more
image

Πρέβεζα: κρυφή γοητεία...

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Ηπείρου ξεδιπλώνει την ιδιαίτερη γοητεία της η Πρέβεζα, ένας τόπος με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αιώνων, μα και ομορφιά απλόχερη, που μας προ(σ)καλεί να την ανακαλύψουμε και να τη βιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις.
Η φύση πριμοδότησε το νομό Πρέβεζας με απέραντες ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά που χαρακτηρίζουν το Ιόνιο...

Εμφανίσεις του άρθρου Read more
image

Στις γειτονιές της Πάργας... - Εξορμήσεις στα πέριξ...

Αναμφίβολα, θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Πάργας, που είναι γεμάτα με μαγαζιά με τουριστικά, αλλά και ταβερνάκια και καφέ. Ανηφορίζοντας στις γειτονιές της, θα φθάσουμε ως το περήφανο Κάστρο της που μας μεταφέρει σε άλλες εποχές...
Από εδώ ψηλά θα απολαύσουμε υπέροχη θέα προς τον οικισμό, το λιμάνι με το καταπράσινο νησάκι με το εκκλησάκι της Παναγίας...

Εμφανίσεις του άρθρου Read more
image

PARGA: Traditional and Beautiful!

Gifted with exceptional natural beauty, Parga is moving between green and blue and stealing our heart. Her traditional settlement invites us for a walk to her narrow streets, in the meantime the view from the castle towards the town, the harbor and the ocean blows our mind away !
Small, traditional and totally green, Parga stands out for her natural beauties...

Εμφανίσεις του άρθρου91 Read more
next page