HotelsLine Blog Town - Region
image

Τσαγκαράδα. Η πράσινη θάλασσα

 

Πως θα πάτε
Διαδρομή:    Αθήνα - ΤσαγκαράδαςΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στην Τσαγκαράδα Πηλίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Διαδρομή:  Θεσσαλονίκη - Τσαγκαράδας Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Θεσσαλονίκη στην Τσαγκαράδα Πηλίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε

Η Τσαγκαράδα είναι από τα πιο γνωστά πηλιορίτικα χωριά και αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο, βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων και σε απόσταση 54 χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου. Οφείλεται κυρίως στις φυσικές ομορφιές της περιοχής σε όλη την διάρκεια του χρόνου, στο πλήθος καταλυμάτων κάθε κατηγορίας και είδους και στα πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης και στην όλη άρτια οργάνωση και υποδομή.

Απαρτίζεται από τέσσερις αγιώνυμες συνοικίες που χρωστούν το όνομά τους στις εκκλησίες που βρίσκονται στις κεντρικές τους πλατείες: οι Αγιοι Ταξιάρχες (ο παλαιότερος οικισμός), η Αγία Παρασκευή και ο Αγιος Στέφανος που βρίσκονται κατά μήκος της οδικής αρτηρίας και η Αγία Κυριακή λίγο πιο χαμηλά στην πλαγιά του βουνού προς την Νταμούχαρη.

Εκτείνεται σε τρεις μεγάλες ράχες πλημμυρισμένες από μια θάλασσα δένδρων, με το μεγαλύτερο μέρος του χωριού είναι κρυμμένο μέσα στη πυκνή βλάστηση και πίσω από ράχες και πρανή. Το πυκνό δάσος είναι διάσπαρτο με οπορωφόρα δένδρα, καλλιεργούμενα φυτά και λουλούδια. Η θέα είναι πανοραμική προς την πλευρά του Αιγαίου με τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και ένα μοναδικά μαγευτικό περιβάλλον.

Το πλούσιο δίκτυο των καλντεριμιών και μονοπατιών που θα συναντήσει ο επισκέπτης, θα τον οδηγήσουν σε μοναδικές περιοχές με την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού τοπίου να δένει αρμονικά με την αρχιτεκτονική των παλιών ανακαινισμένων αρχοντικών και των άλλων παραδοσιακών κτιρίων, περίτεχνες πέτρινες βρύσες, μαρτυρώντας την πλούσια και σπουδαία παράδοση και ιστορία της.

Accommodation suggestions

ALEXANDROS HOTEL

If your destination is Volos, Hotel ALEXANDROS is the ideal choice for you, your family or colleague...

IRIS GUESTHOUSES & SUITES

In the eastern side of Pelion, and specifically in the village named Tsagarada, we find the brand-ne...

VILLA AMANTI

Pelion villas are wonderful examples of traditional architecture, usually old mansions of the past a...

Στην "Πράσινη θάλασσα" ή "Το σμαράγδι του Πηλίου" όπως αποκαλείται, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί αρκετές παλιές εκκλησίες, τις πανέμορφες, γραφικότατες, βαθύσκιωτες πλατείες με τα χαρακτηριστικά αιωνόβια πλατάνια, που προσφέρουν απλόχερα την δροσερή σκιά τους κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, να κάνει περιπατητικές διαδρομές στα φημισμένα γραφικά μονοπάτια του Πηλίου, θαυμάζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των αρχοντικών, καθώς και την υπέροχη πλούσια φύση.


Γειτονικά χωριά και περιοχές
Εάν βρεθείτε στην περιοχή της Τσαγκαράδας, γνωρίστε από κοντά τα γειτονικά χωριά και περιοχές, με τις δικές τους ομορφιές και χαρακτηριστικά. Σίγουρα θα αποζημειωθείτε και από αυτό το κομμάτι του Πηλίου.


Accommodation
For your stay in Magnesia, you can book a room in one of the hotels and Bed & Breakfast inns.
In Trikeri, as well as in many other areas of Pelion, there are hotels and accommodations of various categories and types (rooms to let, residences, Bed & Breakfast inns, studios, hostels, guesthouses and furnished apartments) that can satisfy every visitor's demands and needs for a pleasant and enjoyable stay.
You will find wonderful hotels, rooms and apartments to let of all categories and price ranges.
You can find a list of hotels and rooms to let, as well as special offers for low cost holidays, in the list of lodgings in the area and the accommodation offers and deals.


Access
You can access Magnesia by car through the road network.
The best way to explore the area is to have your own car and is worth to visit places that are not accesible by the local public transport and tours.
Moving around within Magnesia is made possible by using the bus from Magnesia, with regular routes between areas.

For your convenience, you can use the route map on the field “Routes” with information about the mileage, the time you need and the route you will follow, selecting the points of interest.
See details for Access, Useful information, Transportation
Articles

Accommodation in Pelion

For your stay in Pelion, you can book a room in one of the hotels and Bed & Breakfast inns. In all regions of Pelion th...

Location articles: Pelion

Articles, tributes and reviews for the location with useful information and suggestions...

Routes
Search location


From business to location
© Hotelsline 2022 All right reserved. Wildcard SSL