Αγιος Λαυρέντιος Πηλίου

Ξενοδοχεία και ξενώνες στον Αγιο Λαυρέντιο

Προσφορές για διακοπές στο Πήλιο

Related articles:

Πως θα πάτε
Διαδρομή:    Αθήνα - Αγιος Λαυρέντιος  Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Διαδρομή:  Θεσσαλονίκη - Αγιος Λαυρέντιος Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Θεσσαλονίκη στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε

Ο Αγιος Λαυρέντιος είναι από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου και διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό του χρώμα, κτισμένο στις νότιες πλαγιές του Πηλίου σε υψόμετρο 600 μ. και σε απόσταση 19 χλμ. ανατολικά από τον Βόλο, ανάμεσα στα χωριά Δράκεια και Αγιος Γεώργιος Νηλείας.

Από τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής θεωρείται η σπηλιά που κατοικούσε ο Κένταυρος Χείρων κατά την μυθολογία και η Μονή του Αγίου Λαυρεντίου.
Επίσης εκτός από την Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το ξωκλήσι της Παναγίας Σουραβλού (αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή), τον Αγιο Αθανάσιο (1777) και τον Αγιο Δημήτριο (1730) στην κεντρική πλατεία.

Το χωριό του Αγίου Λαυρεντίου - πήρε το όνομά του από το ομώνυμο Μοναστήρι του Αγίου που υπάρχει στην περιοχή και κτίσθηκε από ρωμαιοκαθολικούς βενεδικτίνους μοναχούς (τους Αμαλφινούς) κατά την περίοδο των Σταυροφοριών (11ος αι.). Το μοναστήρι αργότερα εγκαταλείφθηκε για να κτισθεί εκ νέου ως ορθόδοξη μονή από τον όσιο Λαυρέντιο τον Τραπεζούντιο, μοναχό από την Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους.
Η ανακατασκευή του μοναστηριού ολοκληρώθηκε το 1378, με την οικονομική βοήθεια του βυζαντινού αυτοκράτορα Αλέξιου Γ΄ Κομνηνού. Σήμερα η Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, αποτελεί γυναικείο κοινόβιο.

Accommodation suggestions
Unable to query local database
select summary1 from bnhotels where id = and lang_id=2