HotelsLine Blog Town - Region
image

Αγιος Λαυρέντιος Πηλίου

Related articles:

Πως θα πάτε
Διαδρομή:    Αθήνα - Αγιος Λαυρέντιος  Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Διαδρομή:  Θεσσαλονίκη - Αγιος Λαυρέντιος Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Θεσσαλονίκη στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε

Ο Αγιος Λαυρέντιος είναι από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου και διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό του χρώμα, κτισμένο στις νότιες πλαγιές του Πηλίου σε υψόμετρο 600 μ. και σε απόσταση 19 χλμ. ανατολικά από τον Βόλο, ανάμεσα στα χωριά Δράκεια και Αγιος Γεώργιος Νηλείας.

Από τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής θεωρείται η σπηλιά που κατοικούσε ο Κένταυρος Χείρων κατά την μυθολογία και η Μονή του Αγίου Λαυρεντίου.
Επίσης εκτός από την Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το ξωκλήσι της Παναγίας Σουραβλού (αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή), τον Αγιο Αθανάσιο (1777) και τον Αγιο Δημήτριο (1730) στην κεντρική πλατεία.

Το χωριό του Αγίου Λαυρεντίου - πήρε το όνομά του από το ομώνυμο Μοναστήρι του Αγίου που υπάρχει στην περιοχή και κτίσθηκε από ρωμαιοκαθολικούς βενεδικτίνους μοναχούς (τους Αμαλφινούς) κατά την περίοδο των Σταυροφοριών (11ος αι.). Το μοναστήρι αργότερα εγκαταλείφθηκε για να κτισθεί εκ νέου ως ορθόδοξη μονή από τον όσιο Λαυρέντιο τον Τραπεζούντιο, μοναχό από την Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους.
Η ανακατασκευή του μοναστηριού ολοκληρώθηκε το 1378, με την οικονομική βοήθεια του βυζαντινού αυτοκράτορα Αλέξιου Γ΄ Κομνηνού. Σήμερα η Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, αποτελεί γυναικείο κοινόβιο.

Accommodation suggestions

IRIS GUESTHOUSES & SUITES

In the eastern side of Pelion, and specifically in the village named Tsagarada, we find the brand-ne...

NTAMOYCHARI

The traditional hotel  "Damouchari" is found at the coastal Damouchari, an area where the calm and t...

VILLA AMANTI

Pelion villas are wonderful examples of traditional architecture, usually old mansions of the past a...

Διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με τα καλντερίμια, τις βρύσες, τις πλατείες και τα πέτρινα αρχοντικά.
Εκτός από την Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το ξωκλήσι της Παναγίας Σουραβλού (αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή), τον Άγιο Αθανάσιο (1777) και τον Άγιο Δημήτριο (1730) στην κεντρική πλατεία.

Αποτελείται από τέσσερις οικισμούς: Αγιος Λαυρέντιος, Αγιος Απόστολος ο Νέος, η Βροχιά και οι Σερβανάτες.
Κοντά στο χωριό ρέει ο χείμαρρος Βρύχωνας.

Σήμερα, ο Αγιος Λαυρέντιος παραμένει ένα από τα κεφαλοχώρια του Πηλίου. Οι κάτοικοι του χωριού εξακολουθούν να ζουν από την γεωργία, ενώ σημαντική πηγή εσόδων αποτελεί πλέον και ο τουρισμός.


Εκδηλώσεις
Τον Ιούνιο, οι γυναίκες του χωριού διοργανώνουν την Γιορτή του Κερασιού.
Προς τα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ο κύκλος μουσικών εκδηλώσεων "Μουσικό Χωριό".
Την 1η Ιουνίου στη γιορτή του Αγίου Λαυρεντίου διάφορες εκδηλώσεις
Στις 20 Ιουλίου στη γιορτή του προφήτη Ηλία διοργανώνονται σημαντικές εκδηλώσεις.


Accommodation
For your stay in Magnesia, you can book a room in one of the hotels and Bed & Breakfast inns.
In Trikeri, as well as in many other areas of Pelion, there are hotels and accommodations of various categories and types (rooms to let, residences, Bed & Breakfast inns, studios, hostels, guesthouses and furnished apartments) that can satisfy every visitor's demands and needs for a pleasant and enjoyable stay.
You will find wonderful hotels, rooms and apartments to let of all categories and price ranges.
You can find a list of hotels and rooms to let, as well as special offers for low cost holidays, in the list of lodgings in the area and the accommodation offers and deals.


Access
You can access Magnesia by car through the road network.
The best way to explore the area is to have your own car and is worth to visit places that are not accesible by the local public transport and tours.
Moving around within Magnesia is made possible by using the bus from Magnesia, with regular routes between areas.

For your convenience, you can use the route map on the field “Routes” with information about the mileage, the time you need and the route you will follow, selecting the points of interest.
See details for Access, Useful information, Transportation


Articles

Accommodation in Pelion

For your stay in Pelion, you can book a room in one of the hotels and Bed & Breakfast inns. In all regions of Pelion th...

Location articles: Pelion

Articles, tributes and reviews for the location with useful information and suggestions...

Routes
Search location


From business to location
© Hotelsline 2022 All right reserved. Wildcard SSL