image

Μετέωρα

Τα Αγια Μετέωρα - αυτή η Μοναστική Πολιτεία των Βράχων - αποτελούν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο, μετά το Αγιον Όρος, Ορθόδοξο Μοναστικό Κέντρο του Ελλαδικού χώρου.

Εμφανίσεις του άρθρου354 Περισσότερα
image

Καλόγηροι Τρικάλων

Η αρχική τοποθεσία που βρίσκονταν το χωριό Καλογήροι ήταν στη θέση Αγία Τριάδα αλλά μετά από πολλές κατολισθήσεις και τον κίνδυνο των κατοίκων μεταφέρθηκε στο σημερινό σημείο, τρία χλμ. μετά τον Αγιο Προκόπιο, "χωμένο" μέσα στο εντυπωσιακό τοπίο. Το κυρίαρχο στοιχείο της περιοχής είναι τα πολλά νερά με την παρουσία πολλών πηγών και η πλούσια χλωρίδα ( έλατα, καστανιές και πεύκα), χωρίς να υστερεί και η πανίδα με την παρουσία αγριογούρουνων, αλεπούδων κλπ. που έχουν βρει ένα σημαντικό καταφύγιο για την επιβίωσή τους.

Εμφανίσεις του άρθρου236 Περισσότερα
image

Δέση Τρικάλων

μοναδική ομορφιά της Πίνδου και ο θαυμασμός που μας προσφέρει σε κάθε περιήγησή μας το εκπληκτικό τοπίο είναι κάτι το απρόσμενο. Η Δέση είναι η επόμενη έκπληξη για τον επισκέπτη της περιοχής. Στέκεται αγέρωχα στα 1070 μ. με ελάχιστους κατοίκους κατά την χειμερινή περίοδο που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι, σε αντίθεση με την καλοκαιρινή περίοδο καθώς η Δέση πλημμυρίζεται από ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Εμφανίσεις του άρθρου256 Περισσότερα
image

Χρυσομηλιά

Σε υψόμετρο 900μ., μόλις 50 χλμ. από τα Τρίκαλα θα συναντήσετε μια μαγευτική τοποθεσία... το όμορφο κεφαλοχώρι της περιοχής, τη Χρυσομηλιά. Η ονομασία του χωριού προέρχεται από μια ποικιλία μήλων που καλλιεργούνταν εκεί. Η έντονη ευωδια του κέδρου δημιουργεί μια μεθυστική ατμόσφαιρα. Πλούσια βλάστηση με κάθε λογής δένδρα, πλατάνια, έλατα, δρύες και πολλά άλλα, ταιριάζουν αρμονικά με το τοπίο που σας προκαλεί να το εξερευνήσετε πιθαμή προς πιθαμή.

Εμφανίσεις του άρθρου390 Περισσότερα
image

Τουριστικός Οδηγός Τήνου

Ανάμεσα στην Ανδρο και τη Τήνο βρίσκεται το νησί της Μεγαλόχαρης, η Τήνος. Πέρα από αυτό, όμως, η Τήνος είναι γεννέτηρα και μεγάλων καλλιτεχνών. Η μαρμαρογλυφία αναπτύχθηκε στην Τήνο όσο σε κανέναν άλλο τόπο. Φυσικές ομορφιές και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική συνθέτουν το σκηνικό της.

Εμφανίσεις του άρθρου164 Περισσότερα
image

Τουριστικός Οδηγός Τήλου

Πεντακάθαρες ακρογιαλιές και τραχείς ορεινοί όγκοι, αρχαία και βυζαντινά μνημεία και παραδοσιακή αρχιτεκτονική συνθέτουν την εικόνα του νησιού που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αξιόλογη τουριστική κίνηση.

Εμφανίσεις του άρθρου27 Περισσότερα
image

Νομός Θεσπρωτίας, τουριστικός οδηγός

Ο νομός Θεσπρωτίας είναι γεμάτος από υγρότοπους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα: Φαράγγι Αχέροντα, δέλτα Καλαμά, έλος Καλοδικείου, όρη Μουργκάνα, Παραμυθιάς και Σουλίου. Βυζαντινά μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, μοναστήρια, εκκλησίες, το ιστορικό Σούλι, παραδοσιακοί οικισμοί συμπληρώνουν την εικόνα του νομού.

Εμφανίσεις του άρθρου467 Περισσότερα
image

Αράχωβα

Γραφική, πολυφημισμένη και κοσμοπολίτικη, η Αράχωβα αποτελεί ορμητήριο για χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο. Οι πολλές επιλογές που έχει κάποιος φτάνοντας εκεί σε συνδυασμό με τα υπέροχα μέρη της, την κατατάσουν στις πρώτες θέσεις προτίμησης για χειμερινές διακοπές.

Εμφανίσεις του άρθρου89 Περισσότερα
image

Αντίκυρα

Η Αντίκυρα βρίσκεται στο Νομό Βοιωτίας με πληθυσμό 2.346 κατοίκους, έκταση 23.332 στρεμ. και απέχει 16 χιλιόμετρα από τη Δεσφίνα ενώ μόλις 200 περίπου χιλιόμετρα απο την Αθήνα. Η Αντίκυρα Βοιωτίας φημίζεται ιδιαίτερα για τις ωραίες παραλίες της καθώς και για το εργοστάσιο του Αλουμινίου της Ελλάδος το οποίο απέχει 10 λεπτά. Το σημερινό της όνομα η Αντίκυρα το πήρε το 1929 ενώ, το παλαιότερο "Ασπρα Σπίτια" ξαναζωντανεύει στο νέο οικισμό που δημιουργήθηκε ανατολικά της Αντίκυρας.

Εμφανίσεις του άρθρου164 Περισσότερα
image

Βροντερό Τρικάλων

Συνεχίζοντας την περιήγηση στα ορεινά του νομού Τρικάλων, μετά από τη θαυμάσια Πύλη με τον δρόμο να ανηφορίζει και φθάνοντας στην ξακουστή Ελάτη, θα αντικρύσουμε σε κοντινή απόσταση από αυτήν το Βροντερό, το οποίο είναι γνωστό και ως Λάντς, "αγκαλιασμένο" από το υπέροχο πράσινο της φύσης .

Εμφανίσεις του άρθρου242 Περισσότερα
next page