image

Διαδρομή: Σαμονίβα - Φρούριο Κιάφας - Γέφυρα Ντάλα - Γλυκή

Διαδρομή: Χωριό Σαμονίβα - Φρούριο Κιάφας - Γέφυρα Ντάλα - Χωριό Γλυκή
Η διαδρομή αυτή είναι συνέχεια της διαδρομής 2. Αντί να επιστρέψετε στο Σούλι συνεχίζετε για το χωριό Σαμονίβα και από εκεί, αφού επισκεφθείτε το φρούριο της Κιάφας, θα επιστρέψετε μέσω της γέφυρας του Ντάλα στη Γλυκή. Μια διαδρομή για όσους είναι εξοικειωμένοι με την πεζοπορία.
Η διαδρομή αυτή είναι απολαυστική, καθώς περνά μέσα από τ' απόκρημνα μονοπάτια που επικοινωνούσαν...

Εμφανίσεις του άρθρου1858 Περισσότερα
image

Διαδρομή: Γλυκή - Συκιά (Σερζιανά)

Διαδρομή: Από το χωριό Γλυκή στο χωριό Συκιά (Σερζιανά) στην είσοδο των στενών του Αχέροντα, στις Πύλες του Αδη.
Με τη διαδρομή αυτή συνδέεται το χωριό Γλυκή με τον κάμπο των Σερτζιανών. Η διαδρομή διασχίζει ένα κατάφυτο περιβάλλον, πάνω από τη δυτική όχθη του Αχέροντα.
Το μονοπάτι "ανεβοκατεβαίνει" στις απότομες πλαγιές που βρίσκονται δυτικά από το ποτάμι. Λίγο πριν το...

Εμφανίσεις του άρθρου3689 Περισσότερα
image

Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης

Τη Νικόπολη ίδρυσε το 31 π.Χ. ο Οκταβιανός Αύγουστος, για να θυμίζει με το όνομά της την περίφημη νίκη του στη ναυμαχία του Ακτίου ενάντια στον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα.
Οι πολίτες της ήταν Ρωμαίοι στρατιωτικοί αλλά και κάτοικοι των γύρω ηπειρωτικών οικισμών που είχαν παρακμάσει. Ο Οκταβιανός, για να λαμπρύνει την πόλη, μετέφερε εκεί τα Ακτια, γιορτές προς τιμήν του Απόλλωνα, από το γειτονικό Ακτιο και καθιέρωσε μουσικούς και γυμνικούς αγώνες...

Εμφανίσεις του άρθρου1053 Περισσότερα
image

Δράσεις στις πηγές του Αχέροντα - Βαρκάδα στον Αχέροντα

Στο κατάφυτο Φαράγγι των Πηγών του Αχέροντα, στην περιοχή της Γλυκής, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές περπατώντας στο κατάφυτο μονοπάτι που οδηγεί στις πηγές του μυθικού ποταμού που συνδέθηκε με την είσοδο των ψυχών στον Αδη.
Από εδώ οι λάτρεις της πεζοπορίας και της περιπέτειας μπορούν να φτάσουν, μέσα από το ποτάμι, μέχρι τις πηγές του Αχέροντα...

Εμφανίσεις του άρθρου17062 Περισσότερα
image

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...

Μια βόλτα σε έναν τόσο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο επιβάλλεται. Φυλλομετρώντας τις θύμησες της ιστορίας, ανακαλύπτουμε πως η Νικόπολις (η πόλη της νίκης) χτίστηκε από τον Οκταβιανό Αύγουστο μετά τη νίκη του εναντίον των ενωμένων στόλων του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στην ιστορική μάχη του Ακτίου το 31 π.Χ.
Η στρατηγική θέση της την ανέδειξε σε εμπορικό και επικοινωνιακό κέντρο και στην περίοδο της...

Εμφανίσεις του άρθρου459 Περισσότερα
image

Διαδρομή: Γλυκή - εκβολές στενών Αχέροντα

Διαδρομή: Χωριό Γλυκή - Parking - Σκάλα Τζαβέλαινας - Γέφυρα Ντάλα - Επιστροφή Parking - Ποτάμι - Γλυκή (ή μέσω του ποταμού).
Μια εύκολη κυκλική διαδρομή με μεγάλες εναλλαγές, που απευθύνεται στους επισκέπτες που αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία. Η περιγραφή της διαδρομής σας επιτρέπει να επιστρέψετε στο σημείο απ' όπου θα ξεκινήσετε...

Εμφανίσεις του άρθρου9171 Περισσότερα
image

Νεκρομαντείο Αχέροντα

Πάνω σε ένα λοφίσκο στο χωριό Μεσοπόταμος, 48 χλμ. ΒΔ της Πρέβεζας, βρίσκεται το αρχαιότερο Νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, κοντά στην αρχαία μυκηναϊκή αποικία Εφύρα.
Εδώ οι αρχαίοι τοποθετούσαν τις πύλες του Κάτω Κόσμου, την είσοδο στο βασίλειο του Αδη.
Σύμφωνα με το μύθο, ο νεκροπομπός Ερμής μέσα από τα νερά της λίμνης Αχερουσίας οδηγούσε τις ψυχές στον Αδη...

Εμφανίσεις του άρθρου13828 Περισσότερα
image

Πεζοπορικές διαδρομές στον Αχέροντα

Οι πεζοπορικές διαδρομές που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή Αχέροντα είναι πολλές και η μία πιο ενδιαφέρουσα από την άλλη.
Πριν ξεκινήσετε ενημερωθείτε για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα φυσικά οικοσυστήματα και τα τοπικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής. Οι εκδρομές σας θα γίνουν περισσότερο ενδιαφέρουσες και πιο γοητευτικές...

Εμφανίσεις του άρθρου14420 Περισσότερα
image

Διάσχιση του Αχέροντα

Διαδρομή: Η διάσχιση των στενών του ποταμού Αχέροντα μέχρι το χωριό Γλυκή μέσα από το ποτάμι.
Η πιο γοητευτική διαδρομή καθώς θα περάσετε μια ολόκληρη μέρα "πλατσουρίζοντας" μέσα στα νερά. Μια εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή που αξίζει να την κάνετε.
Η συνεχής εναλλαγή του τοπίου, οι λίμνες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η πυκνή βλάστηση που πολλές φορές σκεπάζει το ποτάμι, καθιστούν τη διάσχιση των στενών του Αχέροντα μια...

Εμφανίσεις του άρθρου3649 Περισσότερα
image

Ο ποταμός Αχέροντας

Ο ποταμός Αχέροντας διασχίζει την κοιλάδα που σχηματίζεται ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Ηπείρου και κοντά στο χωριό Τρίκαστρο (στα όρια των νομών Ιωαννίνων, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας), εισέρχεται σε ένα στενό και επιβλητικό φαράγγι που σχηματίζουν τα βουνά της Παραμυθιάς και του Σουλίου. Η περιοχή αυτή, τα "Στενά του Αχέροντα", αποτελεί τοπίο ιδιαίτερου αισθητικού κάλλους και οικολογικού ενδιαφέροντος...

Εμφανίσεις του άρθρου2282 Περισσότερα
next page